e
sv

Osman Öcalan Kimdir? Hayatı(Öldü mü)

Osman öcalan neden öldü, osman öcalan ölüm nedeni, Osman Öcalan Kimdir? Hayatı(Öldü mü), osman öcalan önemli bilgiler, trt kurdi öcalan
osman öcalan ölüm nedeni
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bugün sosyal medyaya Osman Öcalan Öldü haberinin düşmesinden sonra bir çok kişi Osman Öcalan Kimdir? Hayatı(Öldü mü) soruları ile Osman Öcalanın ölüm nedenini araştırmaktadırlar. Bizler de kısa da olsa yaptığımız araştırmalar ile Osman Öcalan kimdir? sorularına cevap niteliği taşıyan bilgileri aşağıya ekliyoruz.

Osman Öcalan Kimdir? Hayatı(Öldü mü)

Uzun süredir Covid-19 tedavisi gören ve bugün hayatını kaybeden Osman Öcalan Kimdir makalesi ile karşınızdayız. Osman Öcalan 1958 yılında Şanlıurfa doğdu, tarih 1978 yıllarını gösterdiğinde Libya’da almış olduğu eğitimden döndükten sonra kardeşi Abdullah Öcalan tarafından henüz yeni kurulmuş olan Pkk’ya katıldı. Pkk’ya katılmasının ardından kısa sürede çeşitli konumlara atandı, 1986’da PKK’nın merkez komitesine, 1990’larda ise PKK’nın üst düzey komitesine katıldı. Daha sonra 1992’de iki ana Iraklı Kürt partisiyle (KDP ve KYB) ateşkes anlaşması imzaladıktan sonra PKK tarafından hapsedildi. Osman Öcalan neden öldü sorusunun cevabı ise covid hastalığı olmaktadır.

osman öcalan ölüm nedeni

osman öcalan neden öldü

1994 yılında bir PKK’lı ile evlenmek için Pkk’dan ayrılan Osman Öcalan Evlendikten kısa bir süre sonra yeniden PKK’ya katıldı ve Pkk ile yeniden bağ kurmaya başladı. Daha sonra 2004 yılında Pkk’dan ayrılarak Erbil’e yerleşmiştir.

Osman Öcalan Trt Kurdi

Ayrıca 2019’da Trt Kurdi kanalına çıkan Osman Öcalan toplum içinde tartışmalara yol açan bir isim olmuştu. Osman Öcalan’ın Trt Kurdi kanalına çıkması bir çok kesimden tepki toplamıştı.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Osman Öcalan Kimdir? Hayatı(Öldü mü)