e
sv

Hdp’ li Ahmet Şık’a 100 Bin TL’lik Dava Açıldı

Meclista kavga sonucu gündeme oturan Ahmet Şık konuşması ile beraber Hdp milletvekililerinden Ahmet Şık ceza yemişti. Bizlerde Hdp’ li Ahmet Şık’a 100 Bin TL’lik Dava Açıldı başlıklı makalemizde Ahmet şıkın aldığı ceza miktarını sizlerle paylaşım Ahmet Şıkın hayatı hakkında kısa bilgiler vereceğiz
ahşet şık ceza aldı
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Meclista kavga sonucu gündeme oturan Ahmet Şık konuşması ile beraber Hdp milletvekililerinden Ahmet Şık ceza yemişti. Bizlerde Hdp’ li Ahmet Şık’a 100 Bin TL’lik Dava Açıldı başlıklı makalemizde Ahmet şıkın aldığı ceza miktarını sizlerle paylaşım Ahmet Şıkın hayatı hakkında kısa bilgiler vereceğiz

Hdp’ li Ahmet Şık’a 100 Bin TL’lik Dava Açıldı

23 Temmuz’da TBMM’de yaptığı konuşmada, “AK Parti’ye yönelik çok ağır hakaret, suç isnadı ve iftiralarda bulunduğu” gerekçesiyle Hdp’li Ahmet Şık’a 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık 23 Temmuz’da TBMM’de yaptığı konuşma nedeniyle davalık oldu. Suç isnadıysa ve iftira… Şık konuşmasında, yeni çıkan yasa tasarısından söz etmişti. Şık’ın söylemleri üzerine TBMM Genel Kurulunda gerginlik yaşandı ve oturuma ara verildi. Sonuç olarak Ahmet Şık, iki birleşim Meclisten çıkarma cezası aldı.

Şık, bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin 1. maddesi üzerine söz talep ederek meclis kürsüsünde konuşma yapmak istedi.  Meclis kürsüsünde KHK’lerde değişiklik yapılmasına ilişkin konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AKP’liler tarafından engellenmek istendi. Şık’ın konuşması yarıda kesilirken, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan kürsüye saldırdı ve  oturuma 5 dakika ara verildi.

Ahmet Şık’a Ceza

Aranın ardından oylama yapılarak Şık’a geçici olarak iki birleşim Meclisten men cezası verildi. Bu olayın ardından Şık, bazı Hdp’li milletvekilleriyle birlikte salondan ayrıldı. Ayrıca Ahmet Şık,  bir aylık ödenek ve yolluğunun 3’te 2’si kesilme cezası da aldı.

Ahmet Şık Ve Akplilerin Kavgası

Akp’lileri Sinirlendiren Konuşmasını Metni Şık’ın konuşma metni Akp’lileri çok sinirlendirdi ki başta Alpay Özalan olmak üzere bir grup Akp’li  kürsüye saldırarak mecliste arbede yaşanmasına neden oldu. Peki, Akp Milletvekillerini böylesine sinirlendiren konuşma metninde hangi sözler yer alıyordu?

‘Öncelikle şunu bilin:

Kanun teklifinin hukuki dayanaklarına dair içerik tartışmasına girmeyeceğim. Çünkü tartışmamız gereken iktidarınızın meşru ve yapmak istediklerinizin hukuki olup olmadığıdır. Sahip oldukları güç ve iktidarı sonsuza kadar ellerinde tutabilecekleri yanılgısıyla; yasaları silah, yargıyı da tetikçi haline getirme çabasına girişmiş ne ilk iktidarsınız, ne de son olacaksınız.

Ve önümüze koyduğunuz bu yeni yasa metniyle, darbecilerin basit bir karikatüründen ibaretsiniz.
12 Eylül cuntası nasıl emir adaletini ürettiyse, darbecilerin halefi olan, sözüm ona demokrasiye geçiş sürecinin hükümetleri de bunu bir fırsata dönüştürmek istediler.

Sandılar ki yargının boynuna geçirdikleri ipi ne kadar kısa ve sıkı tutarlarsa, “hukukun üstünlüğü” eşliğinde iktidarları da o kadar güvende olur.
Peki, amaç hâsıl oldu mu? Hayır. Geldikleri gibi gittiler.

Ama geride bıraktıkları miras, tıpkı sizlerin bırakacağı gibi, kimsenin hatırlamak istemediği korkunç bir yeryüzü cehennemi oldu. Bugüne dek hükmünü sürdüğünüz fiili yönetim biçiminizi daha da sertleştirmek, kötülüğünüzün iktidarını arşa değdirmek ve zulmünüzü meşrulaştırmak için darbeye karşı tedbir görünümü altında OHAL ilan etmeniz hiç şaşırtıcı değil. 251 insanın canına mal olan kanlı bir kalkışmayı Allah’ın lütfu olarak görmenizin sırrı da burada saklıdır.

ahşet şık ceza aldı

ahmet şık kimdir nerelidir

Ahmet Şık Kimdir Nerelidir

Darbeye direndiğin iddia edenlerin darbe hukukuna dört elle sarılması bu yüzden trajı komikti. Ama hem yaşanacak trajediye, hem de düşeceğiniz komik durumlara aldırmadan unu yaptınız. OHAL i ilan etmekte saten hiç vakit kaybetmediğiniz gibi iki yıl boyunca tüm lütuflardan yararlanmaya da doymadınız.

Şimdi yarattığınız toplumsal enkazın üzerine bir de tüy dikme peşindesiniz. Yurttaşlara karşı tek kelimeyle bir canavara dönüştürdüğünüz hukuku bu yasal düzenlemeyle kalıcılaştırmak peşindesiniz. Çünkü artık suç örgütlerinizi kurumsallaştırmaya ihtiyacınız var. Kanlı bir kalkışmanın hemen ardından yaratılan hukuksuzluklara karşı ilelebet sizin aklınızla düşünelim. Sizin dilinizle konuşalım istiyorsunuz. Yağma, talan üzerine inşa ettiğiniz suç düzenine yönelik en küçük bir itiraza dahi katlanamıyorsunuz.

Aksine medyayı trollerinizle linç ettirerek yargınızla rehin alıyorsunuz. Karşınızda diz çökülmediğinde ise sokakları milislerinizle dolduruyorsunuz. İktidarınızın devleti birey haklarının gaspçısına dönüşmüştür. Yargıyı elinizde bir sopaya çevirdiniz, tasviyeler için kullanarak hukuk cinayetleri işliyorsunuz. Suruç cinayetlerinde Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin onca tanık ve kamera görüntülerine rağmen katledilmesine göz yumarken, ailenin kalan fertlerinin Suruç’u terk etmek zorunda kaldığını gördüğünüzde hiç utanmadınız mı? Hdp eski eş başkanlarını sudan sebeplerle hapishaneye tıkıp yönetmeye çalışmıyor musunuz? Enis Berberoğlu’nu hapiste tutabilmek için taklalar atmıyor musunuz?

Roboski katliamcıları kapalı kapılar ardında yeni planlar yapıyor olabilir mi? Soma da pek çok yerde meydana gelen iş cinayetlerinde siyasi sorumluluğunuzuz şaşaalı adalet saraylarının koridorlarında ört bas edilmedi mi? İktidarınız yeni hukuku ve hak kavramını orantısız güç ve adaletle tekil bir şahsiyetin elinde tutuyor.

Tetikçi kıldığınız yargınızla beraber evrensel hukuk normlarına denk düşen yasal sınırlara çekilmelisiniz. Ama bu çağrıya riayet etmeyeceğinizi biliyoruz. O halde en azından ne olduğunuz yüzünüze karşı söylenmelidir.  Hakikati söyleyenlere yönelik saldırganlığınız ise acizliğinizle besleniyor’ (Bu sırada AKP’liler kürsüye saldırdı)

Ahmet Şıka İftira Suçlaması

Bu olayın ardından Akp avukatları Burhanettin Sevencan ve Muammer Cemaloğlu devreye girerek Ahmet Şık a bir dava açtılar. Şık’ın, konuşmasına karşın Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davada Şık’ın; ‘bir siyasetçiye yakışmayacak düzeydeki çirkin üslubuna karşı caydırıcı bir tazminata hükmedilmesi gerektiği dava dilekçesinde yer aldı. ‘Ayrıca Sık’ın yasa tasarısıyla ilgisiz şekilde AKP hakkında akla, mantığa ve vicdana sığmayan, tamamen iftira niteliğinde bazı açıklamalar yaptığı, açıklamalarında AK Parti’ye yönelik, katlanılması asla mümkün olmayan çok ağır hakaret, suç isnadı ve iftiralarda bulunduğu” Ak parti avukatlarının dava dilekçesinde yer alıyordu.

Ayrıca;  ‘davalının gerçekle bağdaşmayan, gerçekle hiçbir ilgisi olmayan, tamamen hakaret ve iftira kastıyla ortaya atılmış asılsız ve mesnetsiz olmanın ötesinde, açıkça müvekkilin kişilik haklarını ihlal eden mahiyette, akla, mantığa, vicdana aykırı iddialarının kabul edilebilir olmadığı, bu iddialarla açık ve galiz hakarette bulunarak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve suç isnadında bulunduğu ifade edilerek ayrıca hakaretlerin düşünce açıklaması olarak kabulü halinde kişilik değerlerinin, hukuk ve anayasal güvenden yoksun kalacağı”  belirtildi.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Hdp’ li Ahmet Şık’a 100 Bin TL’lik Dava Açıldı