e
sv

Tahir Elçi Hayatı Kimdir? – Neden Öldü – Tahir Elçi Sözleri

tahir elçi hayatı
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Diyarbakır’daki hendek olayları esnasında katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi Hayatı hakkında bilgiler için Tahir Elçi Kimdir? yazısı ile karşınızdayız. Bu makalemizde Tahir Elçi neden öldürüldü, Tahir Elçiyi kim öldürdü ve Tahir Elçi ile ilgili sözler başta olmak üzere Tahir Elçi hakkında bir çok bilgiyi paylaşacağız. Yazıya başlamadan önce barış yolundaki çabaları ile bilinen Tahire Elçi’ye Allahtan rahmet dileriz..

Tahir Elçi Kimdir?

1966 Yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde doğan Tahir Elçi ilk ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için Diyarbakır Dicle Üniversitesinde eğitim görmeye başladı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tahir Elçi daha sonra 1998 ile 2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yönetici olarak görev yapmıştır.

Tahir Elçi Hayatı

Tahir Elçinin eşi kimdir? Türkan Elçi ile evli olan Tahir Elçi aynı zamanda iki çocuk babasıydı. Avukatlık görevini liyakatlı bir şekilde sürdüren Tahir Elçi aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı programlarda çeşitli ödüller de almıştır. Tahir Elçinin aldığı ödüller arasında en bilineni ise Almanya’daki Avrupa Hukuk Akademisi tarafından verilen eğitim olmuştur.

Tahir Elçinin eğitim geçmişi hakkında bilgiler verdikten sonra Tahir Elçi Hayatı hakkında bilgiler veremeye devam ediyoruz. Tahir Elçi sürdürdüğü avukatlık görevi dışında bir çok insan hakları dernekleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları içerisinde görevler yapmaktaydı.

Tahir Elçinin Avukat Olarak Baktığı Davalar Nelerdir?

  • Diyarbakır Lice ilçesinde 22 Ekim 1993 tarihinde 16 kişinin öldürülmesi ile ilişkili açılan Lice Davası
  • Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 arasında 21 insanın öldürülmesine ilişkin 22 yıl sonra açılan Cizre-Temizöz davası,
  • Şırnak’ın Kuşkonar ve Koçağılı köylerinin 26 Mart 1994’te Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait F-16’lar ile bombalanması ve 38 kişinin öldürülmesiyle ilgili AİHM’i 12 Kasım 2013’teki Türkiye’yi “köy bombalamak” suçundan mahkum eden dava,
  • Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu/Roboski ve Gülyazı/Bujeh köylerinden, çoğu çocuk 34 kişi savaş uçaklarının bombardımanıyla 28 Aralık 2011’de öldürülmesiyle ilgili Roboski davası.

Tahir Elçi İle İlgili Sözler

Tahir Elçi Sözleri ile ilgili paylaşımlar yapacağımız bu alt başlığımızda gerek Tahir Elçinin kitaplarında geçen Tahir Elçi sözleri gerekse de çeşitli kitaplarda bize onu hatırlatan sözleri olduğu gibi aşağıya ekliyoruz.

“(…) Herkes tanıyordu onu ve sokağın ortasında yatıyordu, ölmüştü, ekmeği yerde biriken kanın içindeydi, öğlen saat on ikiye ya da daha sonrasına kadar yattı orada. Herhalde ibret olsun diye, ya da daha doğrusu gelip çatan ölüm zamanının simgesi olarak -ki onunki de, her insanınki gibi, yaşamak için kötü bir zamandı.”

“Diyarbakır! Kaç ölü, kaç ölüm görmüştü? Tahir Elçi’de “Dört Ayaklı Minare”nin gölgesine bir yaprak gibi düşmüştü işte!”

“Biz başımızı yastığa koyup ölecek insanlardan değiliz.”

“Mesela, “Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun” diyen Tahir Elçi’nin capcanlı sesi bir Minare’nin ayakları altında saat olur kırılır.”

“Kolumuzda taşıdığımız saat an gelir kırılır, camında ölümün sureti belirir. Kırık suret bir hanenin eşiğinden bir daha gitmemek üzere meskûn olunur. Âlemin boşluğu, doluluğu, sonsuzluğu, sonluluğu “senden sonraya, önceye” bölünür. -Türkan Elçi-“

Tahir Elçinin Kaç Tane Çocuğu Var?

Tahir Elçinin Nazenin ve Arin adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Tahir Elçi Ne Zaman Öldü?

Tahir Elçi 28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı minarenin yanında “Bu kadim bölgede çatışma istemiyoruz” sloganı ile yaptığı basın açıklaması esnasında vurularak katledildi.

tahir elçi hayatı
Tahir Elçi Kimdir?

Tahir Elçi Olayı Nasıl Oldu?

Diyarbakırda 2015 yıllarında sürdürülen çatışmalı ortamın bir an önce son bulması için çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bölgenin önde gelen simaları açıklamalar ve barış eylemleri gerçekleştiriyorlardı. Tahir Elçi’de Baro başkanı olarak 28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır Suriçi mevkinde yapmış oldukları basın açıklaması esnasında vurularak katledilmiştir.(1)

Tahir Elçi Şerafettin Elçi’nin Neyi Oluyor?

Tahir Elçi Şerafettin Elçi ile akraba mı? 1977 yılında Bayındırlık Bakanı olarak görev yapan Şerafettin Elçi ile Tahir Elçi aynı zamanda akrabadırlar. Şerafettin Elçinin zamanında “Türkiye’de Kürtler var, ben de Kürdüm” şeklinde yaptığı açıklamalar ile Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi tarafından 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tahir Elçi Hayatı hakkında bilgiler verdiğimiz bu yazımızda Tahir Elçinin katillerini bir kez daha lanetliyor ve Tahir Elçiye de Allah’tan Rahmet diliyoruz. Tahir Elçi Kimdir? sorusuna cevap verdikten sonra ayrıca Vedat Ekinci Kimdir? başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Tahir Elçi Hayatı Kimdir? – Neden Öldü – Tahir Elçi Sözleri