e
sv

Katil Saddam’ın Sağ Koluydu, Kurtlar Vadisi’nde Oyuncu Oldu

kurtlar vadisinde rol almış
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kan içici Saddam döneminde Irak Hava Kuvvetleri’nde 17 yıl general olarak görev yapan Khudhur Ahmed Raoof Weli, şuan Türkiye’de ikamet edip, Sivas’ta arap ülkelerine satış yapan bir perde üretim firmasında tercümanlık yapmaktadır, ayrıca Kurtlar Vadisi dizisinde de rol almış.


khudhur ahmed raoof weli

Zamanında Saddam Hüseyin’in sağ kolu olduğunu belirten General Khudhur Ahmed, özel bir haber kanalına şu açıklamalarda bulundu:

“Ben o dönemlerde pilot olarak Saddam ile birlikte Irak-İran ve birçok savaşa katıldım. 2003 yılında Saddam yönetimi indirildi. Saddam Hüseyin’in idam edilmesinden sonra benimle birlikte pilotluk yapan arkadaşlarımı ABD’li askerlerin öldürmesinden korktuk ve saklandık. Daha sonra ben ve arkadaşlarımı buldular. Bize kendileriyle çalışmazsak cezaevine atacaklarını söylediler. Ben orada cezaevinden korktuğum için mecbur kalarak onlarla çalışmak zorunda kaldım. Ben Kerkük’te Amerikalıların yanında pilot olarak çalıştım” dedi.

irak halkı saddamı sevmiyor

Ahmed, Irak halkının başından beri Saddam’ı sevmediğini, ancak ülkenin onun döneminde iyi yönetildiğini söyledi. Sonraki yıllarda DEAŞ’ın ortaya çıkmasıyla birlikte ABD’ye çalıştığı için tehditler aldığını, saldırılar sırasında eşini kaybettiğini anlatan Khudhur Ahmed Raoof Weli bunun üzerine Irak’tan ayrılıp Türkiye’ye gelmeye karar verdiğini ifade etti.

kurtlar vadisinde rol almış

Kurtlar Vadisi’nde rol aldım

 

Khudhur Ahmed, “Ben burada tercümanlık yaptım. İstanbul adliyesindeki birçok hakim ve savcı beni tanır, bilirler. Buradaki tercümanlığın yanı sıra Kurtlar Vadisi başta olmak üzere birçok dizide oyunculuk yaptım. Buradaki iki senenin sonunda bana mültecilerin İstanbul’da kalma süresinin 6 ay olmasına rağmen 2 sene kaldığımı ve Sivas’a gitmem gerektiğini söylediler. Çok muhalefet ettim Sivas’a gelmek için ama olmadı” ifadelerini kullandı.




okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Katil Saddam’ın Sağ Koluydu, Kurtlar Vadisi’nde Oyuncu Oldu