e
sv

Konya Dedeoğlu Ailesi(Kimdir? Nereli)

Konyada yaşanan Kürt Katliamının detayları günden güne açığa çıkmaya devam ederken bizler de Konya Dedeoğlu Ailesi(Nereli) başlığı adı altında Konyada öldürülen Kürtlerin hayatı hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Bu makalemizde dedeoğlu ailesi aslen nereli, dedeoğlu ailesi aşiret mi ve konya dedeoğlu cinayeti hakkında tüm detaylara yer vereceğiz.
konya dedeoğlu ailesi kimdir
avatar

Kundir

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Konyada yaşanan Kürt Katliamının detayları günden güne açığa çıkmaya devam ederken bizler de Konya Dedeoğlu Ailesi(Nereli) başlığı adı altında Konyada öldürülen Kürtlerin hayatı hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Bu makalemizde dedeoğlu ailesi aslen nereli, dedeoğlu ailesi aşiret mi ve konya dedeoğlu cinayeti hakkında tüm detaylara yer vereceğiz.

Konya Dedeoğlu Ailesi(Kimdir? Nereli)

Konya Dedeoğlu ailesi sosyal medyada Konyada Kürt katliamı olarak paylaşılan vahşi cinayetlerin üzerine gündem oldu. Konya’nın Meram ilçesinde gerçekleşen olay Konya Dedeoğlu ailesi 7 ferdinin ölmesiyle sonuçlandı. Ölen kişilerden dörtü kadın olmak üzere toplamda 7 kişi cenaze töreniyle toprağa verildi. Yaşanılan felaketin ardından sağlık ekipleri tarafından otopsileri teslim alındı. Otopsi işleminin ardından aile Saraçoğlu Mahallesi içerisinde yer alan mezarlığa gömüldü.

Konya Dedeoğlu Cinayeti

Cenaze törenine birçok siyasi partiden katılım oldu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile birlikte konuyu araştırmak için Ak Parti Genel Başkan Vekili Numar Kurtulmuş beraberinde bir heyetle geldi. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener başkanlığındaki bir diğer heyet de yine konuyu araştırmak için cenazede bulunduğu görüldü. Olayın Kürt – Türk kavgasına çekilmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar başkanlığında bir heyetin de Konyaya gittiği söyleniyor.

Konya Dedeoğlu Cinayetinde Tutuklananlar

Konya Kürt katliamında kaç kişi tutuklandı? Kılınan cenaze namazının ardından 7 kişinin cenazesi yan yana olmak üzere Saraçoğlu Mahallesi mezarlığına defnedildi. Verilen bilgilere göre toplamda 10 kişi de gözaltına alındı.

Konya Dedeoğlu Ailesi Olayı – Türk Kürt Meselesi mi?

Konya Dedeoğlu ailesi olayının kısa sürede gündem olması ile beraberinde birçok soruyu getirdi. Özellikle Twitter gündeminde olayın Türk – Kürt kavgası olduğu vurgulandı. Gündemde olan Türk – Kürt kavgası çatışmalarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada ailenin Kürt olması ile kavganın bir bağlantısı olmadığını söyledi. Yaptığı açıklamada: “Bunun Kürt-Türk meselesi ile ilgili herhangi bi alakası yoktur. Bu olay yaklaşık 11 yıllık bir husumettir.” dedi. Sözlerine “Etnik köken üzerinden değerlendirme yapılmasının tamamı istismara, provokasyona yönelik bir anlayıştır” şeklinde devam etti.

Süleyman Soylu yine yaptığı açıklamanın sonlarında: “Tüm ekiplerimiz bu iş ile ilgili çözümler için seferber olmuş durumdadır. Çok kısa süre içerisinde bunu yapanların adalete teslim edileceğini ve cezalarını alacağına inanıyorum. Bu ülkeye yapılan her saldırı bizim birliğimizi ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırıyor” cümlelerini ekledi.

Konya Dedeoğlu Ailesi Olayı – Cumhurbaşkanlığı Açıklaması

Konya Dedeoğlu ailesi cinayeti büyük makamlarda oldukça yankı uyandırmış durumda. Öyle ki konunun çözülmesi ile ilgili birçok birimden özel heyetler Konya’ya gitmekte.

Konya Dedeoğlu Ailesi(Kimdir? Nereli) Durumun böylesine büyümesinin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından da açıklama gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’da konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Fahrettin Altun yaptığı açıklamalarda: “Bu cinayetin, bu vahşi katliamın Türk-Kürt savaşı olduğuna dair ideolojik propagandası tam olarak bir provakasyondur. Kesinlikle yalandır” dedi. Fahrettin Altun sözlerine “Cumhurbaşkanımızın da bu olayın aydınlatılması ile ilgili çalışmaları çok yakından takip ettiğini belirtti.”

Olay ile ilgili soruşturmalar hala devam etmektedir.

Konya Dedeoğlu Ailesi – Olaylar Hakkında Neler Biliniyor?

Olayların ardından Konya Dedeoğlu ailesi avukatı da bu konuyla ilgili bildiklerini önce polislere sonrada basın mensuplarına aktardı. Dedeoğlu ailesinin avukatı olan Karabulut, saldırı ile ilgili detayları iletti. Konuşmalarına “Üçü kadın toplamda yedi kişi öldürüldü. Olay yeri incelemesi hala devam ediyor ve kamera kaydı görüntülerini savcılıkla paylaştık.” şeklinde başladı. Olayların başında başsavcının ve İl Emniyet Müdürünün olduğunu belirten Avukat Karabulut cenazelerin Adli Tıp’ta incelenmesinin ardından defnedilmek için gönderileceğini belirtti.

Konya Dedeoğlu Ailesi(Kimdir? Nereli) İki aile arasında daha önce 12 Mayıs’ta olan saldırıda yaralanan tüm müvekkilerinin bugün hayatını kaybettiğini belirtti. 12 Mayıs’ta olan olayda savcılığın belli aralıklarla gözaltına alınan kişileri tahliye ettiğini belirten Avukat biz tutuklanmalarını bekliyorduk dedi. Görüşü içerisinde yargının aldığı bu kararın yanlış olduğunu da savundu.

Konya Dedeoğlu Ailesi Nereli

Konyadaki katledilen Kürt ailesi için merak edilen bir diğer konu da bu ailenin nereli olduğu olmuştur. Konya dedeoğulları ailesinin aslen Kars’lı oldukları bilinmektedir.

Konya Kürt Katliamında Hayatını Kaybedenlerin İsimleri

Konyadaki Kürt katliamı neticesinde yaşamlarını kaybedenlerin listesi şu şekilde paylaşıldı:

  • Barış Dedeoğlu
  • Serpil Dedeoğlu
  • Yaşar Dedeoğlu
  • Metin Dedeoğlu
  • İpek Dedeoğlu
  • Serap Dedeoğlu
  • Sibel Dedeoğlu

Konya Kürt Katliamı olarak sosyal medyada gündeme gelen Dedeoğlu Ailesi hakkında bilgiler verdikten sonra Konyadaki Kürt cinayeti neden oluştu?, Konyada öldürülen Kürtler şeklinde bilgiler paylaştığımız makalemiz için Konyada Kürt Katliamı(Aynı Aileden 7 Kişi Öldü) başlığına tıklayarak detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

******************************************************

KONYA DEDEOĞLU AİLESİ İLE İLGİLİ MAKALELERİMİZ: 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Konya Dedeoğlu Ailesi(Kimdir? Nereli)